September

September
Het septemberblad is deels door de Gebroeders van Limburg gemaakt en deels door Jean Colombe (zeventig jaar later). De astrologische bovenkant is zeker door de gebroeders gemaakt, maar de voorgrond met de druivenoogst zeker niet. Er zit een groot verschil tussen de fluwelen stijl van de gebroeders en de ruwere stijl van Colombe.

Op de achtergrond staat Ch√Ęteau Saumur afgebeeld. Toentertijd stond het kasteel er nog maar net, tegenwoordig is het een grote toeristische trekpleister. Op de afbeelding is ook goed te zien dat de torens en muren nog helemaal gaaf en onbeschadigd zijn.

Op het schilderij staan wijngaarden en een verlaten toernooiveld afgebeeld. De voorvaderen van de Van Limburgs van moederskant, de Maelwaels, waren gespecialiseerd in heraldiek en het organiseren en aankleden van toernooien. Na 1400 stond de ridderlijke deugd en moed niet meer zo hoog in het vaandel en daarbij verminderde de toernooien ook aanzienlijk. De familie Maelwael-Van Limburg was gelukkig inmiddels overgegaan naar andere ambachten.

Onze Gewaardeerde Partners