Van Lymborchs sieren Stevenskerk

De bouwschutting, zoals het was, en na plaatsing van de kalenderbladen.

Tijdens de verbouwing van de Stevenskerk in Nijmegen wordt de schutting rondom de bouwplaats van aannemer Van Dinther aangekleed met de twaalf maandbladen van de gebroeders Van Lymborch en enkele losse miniaturen uit de Tres Riches Heures du duc de Berry. Deze verbouwing, waarbij met name de leien daken worden vernieuwd, duurt waarschijnlijk tot 2028.

De aankleding van de bouwplaats met hun kunst vormt een mooie aanloop naar wat ons in 2025 te wachten staat, de expositie in Musée Condé in Chantilly, waar deze kalenderbladen in het echt worden tentoongesteld.
Directeur Theo Andriessen van de Stevenskerk vond de zwartmetalen bouwschutting maar niks en bedacht dat het werk van de Van Lymborchs daar prima tot hun recht zal komen. Tienduizenden bewoners en toeristen lopen immers naar de kerk en dus langs deze schutting

Dit project wordt ondersteund door de Stevenskerk, de beide stichtingen Maelwael Van Lymborch, de gemeente Nijmegen (binnenstad), DNP Rikken print en Van Dinther aannemers.

De panelen van 3.05 x 1.40 meter, zoals deze uit de printer bij DNP Rikken print worden gedrukt op dibond. Foto rechts v.l.n.r.: drukker Mathijs Kersten, eigenaar Antoine Haggenburg, DTP-er Ted Schoonenberg en sales manager Leo Schrijver.

Het ontwerp is van Marga van den Heuvel (Maartse Hazen) en André Stufkens deed de drukwerkvoorbereiding en begeleiding

 

 

Onze Gewaardeerde Partners